Vanliga frågor – Sälja

Hur kan jag få något värderat?

Värderingspersoner finns på plats varje vardag 13.00 – 17.00. Du kan även maila oss med dina frågor.  Skicka gärna bilder på föremålen samt deras undersidor om signatur finns. Skicka ditt mail till info@hoganasauktionsverk.se

Jag ska flytta från stort till mindre och har mycket att sälja!

Om du har många föremål så kommer vi gärna på hembesök. Du kan boka ett hembesök, klicka här! Vi går igenom hemmet och bestämmer tillsammans vad som kan säljas.

Vad kan man lämna in för objekt?

Vi tar emot alla föremål som vi kan värdera till ca 400 kr eller mer. Om du har ett föremål som du undrar över så tveka inte att kontakta oss.
(Vi tar inte emot fungerande vapen.)

När kan jag lämna in föremål?

Vår inlämning är öppen varje vardag 13.00 – 17.00.
Om våra öppettider inte passar så kan du boka en annan tid. Vi är flexibla och är ofta på plats utöver öppettiderna.

Vad kostar det att sälja via er?

Vi drar av 18,75% inkl. moms samt slagavgift om 80 kr på klubbat pris. Inga andra avgifter tillkommer.

Se våra försäljningsvillkor här.

Vad är utrop- och bevakningspris?

Utropet är vår värdering baserad på tidigare försäljningar och bevakningspriset är ett dolt minimipris under vilket ett föremål inte säljs. Det priset är alltid lägre än utropet.

Hur länge dröjer det innan mitt föremål publiceras och klubbas?

Från det att du lämnar in föremål till det att det kommer ut på auktion beror på hur hög beläggning vi har. Vi bearbetar föremålen så fort som möjligt i den ordning de lämnas in. Vi värderar, katalogiserar och fotograferar. Därefter får du ett mail där du ska godkänna värdering och eventuellt bevakningspris.  När du har godkänt granskas auktionsannonsen av Auctionets experter innan den publiceras. Föremålet ligger sedan ute på nätauktion ca 10-11 dagar innan det klubbas. Säljs det inte i första omgången går det om två gånger till.

Var säljs mina varor?

Dina varor säljs via nätauktion på www.auctionet.com. Auctionet är en marknadsplats där flera auktionshus i Sverige, Finland och Tyskland säljer bland annat möbler, konst, design och samlarföremål. Varor klubbas varje dag – hela dagarna.

Jag behöver hjälp med transport till er, kan ni hjälpa mig?

Tyvärr har vi ingen transporttjänst.  Men olika flyttfirmor finns i området.

Är mina inlämnade varor försäkrade?

Ja.

Vad händer efter en avslutad auktion? När får jag mina pengar?

När föremålet är sålt får du en kommittentavräkning via mail som är en specifikation på vad du kommer få utbetalt till ditt konto. Utbetalningen sker normalt inom 25 bankdagar efter att föremålet är sålt, under förutsättning att köparen har betalat, inte använt sin ångerrätt eller gjort en reklamation.

Vad händer om mitt föremål inte blir sålt?

Om en vara inte blir såld kostar det inget. I dessa fall väntar man några dagar och sedan ompubliceras föremålet automatiskt igen. Vi brukar publicera en auktion tre gånger med samma utrop men eventuellt justerad bevakning. Om ett föremål förblir osålt så väljer du själv om du vill hämta tillbaka det eller om du vill skänka det till välgörenhet.

 Vad kan vi mer hjälpa dig med?

Sälja
Köpa
Hemvärdering
Helhetslösningar & dödsbon
Transport
Övriga frågor