Sälja

Hos oss kan du få hjälp med att sälja allt från dyrbara antikviteter, konstföremål och designklassiker till de mer vardagliga bruksföremålen som äldre leksaker, teknica och nautica. Det är enkelt att sälja genom oss!

Försäljning

Försäljningen görs via nätauktion på marknadsplatsen Auctionet.com. Säljprocessen är enkel och snabb – utan att det sker på bekostnad av högre slutpriser. På plats hos oss granskas dina föremål och vi sätter ett utropspris, som är en värdering baserat på tidigare försäljningar, och ett bevakningspris som är ett dolt minimipris.

Från det att du lämnar in föremål till det att det kommer ut på auktion dröjer det ca. 3-4 veckor. Föremålen är sedan publicerade på Auctionets sida i tio dagar innan de klubbas till högstbjudande. Utbetalning sker normalt 25 bankdagar efter avslutad auktion. Om de inte säljs i första omgången går auktionen om två gånger till.

Vår provision är 18,75% samt slagavgift om 80 (ink. moms) på klubbat pris. Inga andra avgifter tillkommer.

Här kan du läsa våra försäljningsvillkor på Höganäs auktionsverk.

Värdering

Värderingen sker hos oss på auktionshuset utav någon av våra duktiga värderingspersoner. Vi har öppet för inlämning av föremål vardagar mellan 13.00-17.00, men det går även bra att skicka oss bilder och frågor före inlämning. Du kan också ringa oss direkt på 0707- 242 720.

(Om du har skrymmande föremål eller möbler så rekommenderar vi att du tar kontakt med oss och visar bilder innan du kommer till oss.)

Hembesök

Hembesök är precis vad det låter som. En värderingsperson kommer hem till dig och avgör vad som kan säljas på auktion. Vi skriver en lista på föremålen som kan lämnas in och det är en checklista att följa vid leveransen till auktionsverket.

Ring vår hemvärderingsperson Margareta Widell på 0707- 242 720 och boka en tid för besök.

Hela hem & dödsbon

Inget hem är för stort eller för litet för oss.

Hur du vill ha hjälp bestämmer givetvis du. Vissa önskar bara hjälp med värdering och  försäljning av en del. Andra behöver hjälp med hela processen.

Läs mer om dödsbo här!